Elektrische boot, een duurzame en goede keuze

Elektrische boot, wat houdt dat eigenlijk in?

Bij een elektrische boot gaat het erom dat de boot wordt voortgestuwd door een elektromotor. Dus in plaats van de verbranding van fossiele brandstoffen als gas, benzine of diesel, wordt stroom gebruikt. Die stroom is afkomstig uit accu’s. De elektrische energie uit de accu’s wordt in de motor omgezet in mechanische energie. Zeker in deze tijden, waarin we het gebruik van fossiele brandstoffen om duurzaamheidsredenen drastisch moeten en willen afbouwen, is de elektromotor en dus ook de elektrische boot in opmars.

Elektrische boot is duurzamer

Een elektrische boot is duurzamer dan een boot met traditionele aandrijving. Maar is de elektrische boot per definitie 100% duurzaam? Nee. Dat een elektrische boot voortgestuwd wordt door een elektromotor, wil namelijk nog niet zeggen dat de boot volledig duurzaam is. De herkomst van de elektriciteit in de accu speelt hierin een rol. Wanneer er fossiele brandstoffen zijn gebruikt om die elektriciteit op te wekken, wordt er natuurlijk geen of veel minder milieuwinst behaald dan wanneer er hernieuwbare energiebronnen, zoals zon en wind voor zijn gebruikt.

Zodiac met Elco P&E Lowlands

Kan mijn boot een elektrische boot worden?

Het maakt niet uit welke boot u hebt, er is altijd een breed aanbod aan verbrandingsmotoren waarmee uw boot kan worden aangedreven. De markt voor motoren voor een elektrische boot is echter nog veel kleiner. Bij P&E Lowlands kiezen we bewust voor de elektrische motoren van het A-merk ELCO. ELCO staat bekend om het brede aanbod aan elektrische inboards en outboards. Een ELCO aandrijving wordt volledig afgesteld op uw elektrische boot. Kortstaart of langstaart, bediening met helmstok (tiller) of stuur (remote): ELCO biedt het allemaal aan. Nog juist een accupakket in de vorm en prijsklasse die u in gedachten had en een piekfijne installatie en uw beminde vaartuig wordt een elektrische boot om E tegen te zeggen.

Advies over uw elektrische boot

Er is niet één standaard oplossing waar u het mee moet doen. Er zijn veel verschillende uitvoeringen en specificaties waarmee de elektromotor exact op uw boot, wensen en vaargedrag kan worden afgestemd. P&E Lowlands adviseert u graag over de juiste oplossing voor uw elektrische boot. Zo stellen wij een elektrisch vaarpakket op maat van uw boot samen, met bijhorende accuset en bekabeling. We helpen u graag bij de installatie.

visser2

Elektrische boot met A-merk elektromotor

De keuze voor een bootmotor is, zelfs binnen het elektrische segment, niet altijd evident. ELCO onderscheidt zich met een extreem robuuste en betrouwbare motor. Een no-nonsense product uitgerust met de modernste motorcontroller op de markt en een efficiënte elektromotor. ELCO is een fabrikant die al sinds 1893 hoge kwaliteit binnen- en buitenboordmotoren maakt en volledig met zijn tijd meegaat. ELCO biedt een groot assortiment aan elektrische aandrijvingen aan, geschikt voor alle zeil- en motorjachten, groot en klein.

Meer vaarplezier met uw elektrische boot

Met een elektrische boot geniet u nog meer van uw tijd op het water. De elektromotor is namelijk veel stiller dan een verbrandingsmotor en u heeft bovendien geen last van trillingen. Dat niet alleen u, maar ook de natuur om u heen hiervan geniet, is tevens een prettige gedachte. Er zijn overigens nog meer voordelen aan een elektrische boot. Lees er meer over in ons artikel over de elektrische buitenboordmotor.

Get in touch

This website uses cookies

We use cookies to improve your experience. Read more

Close