« Back

China: het rode gevaar of energiezegen?

CHina-het-rode-gevaar_2.png15 Mar

P&E Lowlands ziet in China en dan in het bijzonder de motorfabrikant Yuchai veel potentie. Wij zien Yuchai op dit moment als dé leverancier voor onze aandrijvingen. Het bedrijf heeft genoeg mogelijkheden om in de toekomst verbrandingsmotoren te produceren die gedeeltelijk of voor 100 procent werken op hernieuwbare energiebronnen. In dit blog gaan we in op de ontwikkeling van China en hoe Yuchai kan bijdragen aan de blauwe economie, waar wij onze werkwijze op baseren.

Gebruiksgemak en tevreden klanten

De Chinese koopjesdag overtreft Black Friday, dé dag om in de VS je slag te slaan. Met indrukwekkende beursresultaten en een verbluffende technologische voorsprong heeft Alibaba, de Chinese reus van de e-commerce, Amazone het nakijken gegeven. Wat deze Chinese ondernemingen vooral kenmerkt, is dat zij mikken op gebruiksgemak en op tevreden klanten door in te zetten op innovatieve technologieën die met snelheid en efficiëntie de spelers die vandaag nog inzetten op traditionele distributieketens het nakijken geven.

Alles in één app

WeChat is een Chinese socialmedia-app die je kunt vergelijken met Twitter, Facebook, Instagram en WhatsApp en meer, maar dan zit dit alles in één app. Je gebruik het voor al je betalingen, ook als je op straat een ijsje koopt.  Je boekt je doktersbezoek met WeChat, noem maar op. De mening is dat als je éénmaal op WeChat circuleert, je er niet meer af gaat. Facebook en friends zijn dan ook gealarmeerd in de weer om hun aanbod uit te breiden naar het voorbeeld van de Chinese vernieuwer. De toekomst wordt niet langer gecreëerd in Silicon Valley.

Wat betekent dit voor mij?

China en verbrandingsmotoren

Dezelfde trends zien we terug in de wereld van de verbrandingsmotoren. De Westerse motorbouwers werken al lange tijd samen met Chinese fabrikanten. Ook zetten ze er joint ventures op en bouwen daar fabrieken om hun motoren te produceren. Niet om vernieuwende producten te bouwen, maar gewoon om de winst te verhogen.

Onafhankelijke motorenfabrikant Yuchai

Yuchai heeft zich als grootste onafhankelijke motorenfabrikant in Azië tot doel gesteld om ook in de rest van de wereld de nummer één te worden. In Afrika gebeurt dat bijna vanzelf omdat het Chinese bouwondernemingen zijn die er de grootste bouw- en infrastructuurwerken uitvoeren. Met hen is Yuchai daar ook neergestreken in tienduizenden bouwmachines die draaien op Yuchai motoren. Belangrijk voor ons is hoe Yuchai dat bij ons in de EU zal aanpakken.

Het is met deze nieuwe speler dat P&E Lowlands op termijn de overgang naar 100 procent hernieuwbare energiebronnen zal maken.

Verouderd business model

De traditionele, Westerse distributie van diesel en gasmotoren verloopt via een weg waaraan getimmerd werd sinds 1930. Een verouderd business model uit de 20ste eeuw, een periode zonder apps of e-mails, dat nog in stand wordt gehouden omdat de keten zelf geen verandering wil. De EU-klant blijft in de kou staan en betaalt de prijs. Bij Yuchai maken ze brandhout van deze aanpak. Via een online platform krijgt nagenoeg iedere machinefabrikant direct toegang tot de fabrieksprijzen. Daarmee komt er een einde aan de kostenverhogende keten van hoofdkantoren, hoofdverdelers, onderverdelers en lokale verdelers, enzovoort.

Even sterk als de grootste machinebouwers

Zo krijgen OEM’s (Original Equipmant Facturerer) ook direct toegang tot de fabrieksprijzen. Op deze manier krijg je de beste prijs- kwaliteitverhouding. De OEM’s staan op het online platform als groep virtueel even sterk als de grootste machinebouwers. De kleine spelers worden zo samen groot. De georkestreerde aanpak van de traditionele Westerse motrenfabrikanten om de kleine OEM’s in de wachtrij te zetten wordt zo onderuit gehaald. Ze dienen niet meer om de financiële put te vullen van verkopen aan dumping prijzen aan de global players. Als eerste bondgenoten van de het Chinese Yuchai zullen sterke OEM’s met bescheiden afname vanaf nu ook een competitieve technologische voorsprong kunnen uitbouwen op hun concullega’s die vasthouden aan de oude orde.

Wat betekent dit voor mij?

Striktere emissie-eisen

Wat betreft duurzaamheid is Yuchai eveneens op de goede weg. Yuchai automotieve motoren in bus&truck toepassingen voldoen reeds aan de EURO 6 emissienorm. Vanaf 2018 zullen ook alle nieuwe industriële modellen uitgerust zijn met Bosch elektronische common rail injectie. Het is een race tegen de klok want ook in China gelden - zelfs nog striktere - emissie-eisen voor non road mobile machinery. Dezelfde motoren zullen bij ons worden geleverd met EU STAGE V conforme emissies in de loop van 2018.

Gigantische middelen en uitrustingen

De snelheid en efficiëntie waarmee Yuchai zijn producten afstemt en introduceert in de voor hen nieuwe markten in de wereld is onvoorstelbaar. Geen enkele Westerse fabrikant kan ze dat nog nadoen. De middelen en de uitrustingen waarover Yuchai beschikt, zijn dan ook gigantisch en ze doen de ons tot nu bekende aanpak met ellenlange to-do lijstjes en trage vooruitgang verbleken.

Overgang naar hernieuwbare energie

Het is met deze nieuwe speler dat P&E Lowlands op termijn de overgang naar 100 procent hernieuwbare energie zal maken. In tegenstelling tot de Amerikaanse economie zet Yuchai ook in op onze klimaatdoelstellingen en stellen ze zich op de weg naar 100% hernieuwbare energie op als onze bondgenoten door lagere emissies, alternatieve brandstoffen en uiteindelijk CO2 neutraal aan te bieden!

Wat betekent dit voor mij?

« Back

Scroll to top