Waarom is de overgang naar 100 procent hernieuwbare energie geen probleem?

22-08-2019

Waarom is de overgang naar 100 procent hernieuwbare energie geen probleem__2

“De overgang naar 100 procent hernieuwbare energie is geen probleem?” Inderdaad. De natuur beschikt over een enorme, bijna onuitputtelijke hoeveelheid energie. De zon, de wind, het water: het zijn allemaal energiebronnen. Tijdens de energietransitie zullen we hierop overgaan en gedag zeggen tegen fossiele brandstoffen. Bij P&E Lowlands streven we ernaar een grote bijdrage te leveren aan deze energietransitie, met behulp van onze kennis, kunde en machinebouw onderdelen. 

Opslagtechnieken

Er is echter wel een uitdaging: hoe slaan we de energie uit de natuur op? Energie van bijvoorbeeld de zon en de wind komt niet op precies hetzelfde moment vrij als dat wij het willen gebruiken. Dit kunnen we niet reguleren. We zullen dus eerst op zoek moeten gaan naar opslagtechnieken, denk
aan waterstof of batterijen. Andere machineonderdelen dan die nu veelal worden toegepast.

Heeft u vragen over de energietransitie?

Waarom is de overgang naar 100 procent hernieuwbare energie geen probleem__1

Duurzaam produceren

Elektrische aandrijvingen vormen een belangrijke schakel voor de energietransitie. Enerzijds zijn ze zuinig. Zo heeft Elon Musk uitgerekend dat er voor het productieproces van diesel en benzine 3 tot 4 keer meer stroom nodig is dan dat er nodig is om even lang te rijden met een elektrische auto. Het elektriciteitsverbruik zal dus niet sterk toe gaan nemen bij de transitie. Anderzijds kunnen elektrische aandrijvingen hernieuwbare bronnen optimaal benutten. Een win-winsituatie dus. Duurzaam produceren is de toekomst.

Consultant duurzaamheid

Als consultant duurzaamheid willen we u graag bijstaan bij de overgang naar 100 procent hernieuwbare energie. En niet om alleen maar zo veel mogelijk elektromotoren te verkopen. Onze ideeën reiken veel verder. We hebben een missie. Net als Tesla zullen we in de toekomst voor meer laadinfrastructuur zorgen en groene stroom voor schepen.

Hoe gaan we u helpen? We hebben een overzichtelijk stappenplan ontwikkeld, zodat u geleidelijk en op uw eigen tempo over kunt gaan op hernieuwbare energiebronnen. Heeft u op dit moment verbrandingsmotoren en mist u een doelgerichte aanpak voor de energietransitie? We nodigen u graag uit voor een kop koffie bij ons in Willemstad om uw situatie en de mogelijkheden te bespreken.  

Heeft u vragen over de energietransitie?

Share this article:

This website uses cookies

We use cookies to improve your experience. Read more

Close