Elektrische aandrijving boot is de juiste keuze

Waar geniet u het meest van wanneer u een dagje uit varen gaat? Het gebrul van de verbrandingsmotoren achter uw boot? De benzinelucht die daarmee gepaard gaat? Als daarop uw antwoord ‘ja’ is, is een elektrische aandrijving boot niets voor u. Maar wilt u vooral in alle rust van de omgeving, natuur en evengoed ook snelheid genieten, lees dan zeker verder.

Elektrische aandrijving boot – de 4 belangrijkste voordelen

Een elektrische aandrijving boot biedt meerdere voordelen ten opzichte van een boot met een traditionele benzinemotor. We zetten de vier belangrijkste voordelen voor u op een rij.

1. DuurzaamAnders dan boten met traditionele benzinemotoren verbrandt de elektrische aandrijving boot geen fossiele brandstoffen, wat gunstig is voor het milieu. Bij de verbranding van fossiele brandstoffen komt namelijk veel CO2 vrij. Op het water verbruikt een elektrische motor alleen stroom uit een accu. Wanneer deze accu aan land is opgeladen met groene stroom, bijvoorbeeld van zonnepanelen of windmolens, vaart een elektrisch aangedreven boot volledig duurzaam.

2. Stil
Doordat de motor van een elektrische aandrijving boot door stroom wordt aangedreven en er ter plaatse geen verbranding van fossiele grondstoffen plaatsvindt, maakt de motor geen lawaai. Sterker nog, een elektromotor is volledig stil. Vergelijk het maar met een elektrische auto, diens motor hoort ook niet. Op het water zorgt dat voor een heerlijk rustige vaartocht waarbij u echt volop van de omgeving kunt genieten.

elektrische-aandrijving-boot-lowlands

3. Geen/lage brandstofkosten
Een dagje varen kan flink in de papieren lopen wanneer u aan het eind van de dag uw brandstoftank moet bijvullen. Bij een elektrische aandrijving boot moet u echter geen benzine bijtanken, maar een accu opladen. Dat zorgt voor veel lagere brandstofkosten. Wanneer u de accu kunt opladen met eigen groene stroom, bijvoorbeeld van uw zonnepanelen, heeft u zelfs geen brandstofkosten.

4. Lage onderhoudskosten
U bespaart met een elektrische aandrijving boot niet alleen op brandstofkosten; ook de kosten voor onderhoud zijn een stuk lager. Een elektromotor bezit namelijk minder bewegende delen waardoor er minder snel iets stuk gaat.

Elektrische aandrijving boot net zo krachtig

Nou kan het zijn dat u bij een brullende verbrandingsmotor eerder het idee krijgt dat deze heel krachtig is en dat u er veel sneller mee kunt varen dan die stille elektromotor. Maar laat u niet misleiden door de stilte. Stille wateren, diepe gronden, zeggen ze wel eens. Dat geldt ook voor de elektrische aandrijving boot. Ondanks het uitblijven van het gebrul, kan een elektromotor net zo krachtig zijn als zijn traditionele evenbeeld.

Demo varen P&E Lowlands

Elektrische aandrijving boot dus in alle opzichten de juiste keuze

Een elektrische aandrijving boot is dus qua duurzaamheid, kosten en gebruikersplezier de juiste keuze. Is het ook voor u de juiste keuze? Daar adviseert P&E Lowlands u graag over. We bespreken samen welke elektromotor voor uw boot en uw vaarwensen geschikt zou zijn. Als u wilt, kunt u ook een proefvaart maken met deze elektromotor. In samenwerking met ELCO, hét merk voor elektrische bootmotoren, bieden we u zo’n demo gratis aan. Neem contact op voor meer informatie of het boeken van een demo. We helpen u graag.

Neem contact op

Ce site web utilise des cookies

Nous utilisons des cookies pour améliorer votre expérience. Lire la suite

Fermer