Elektrische buitenboordmotor – 3 voordelen op een rij

Elektrische buitenboordmotor heeft de toekomst

Een elektrische buitenboordmotor heeft meer voordelen dan u denkt. Niet alleen het milieu, maar ook uw portemonnee en vaarplezier varen er wel bij. Lees meer in dit artikel.

Elektrische buitenboordmotor biedt de oplossing

Heeft u het al gemerkt? In steeds meer gebieden wordt de sanering van oude verbrandingsmotoren doorgevoerd. Enkele voorbeelden daarvan zijn het verbod op tweetakt en intrede van uitstootvrije vaarzones, zoals in Amsterdam. En u ziet al zo lang aankomen dat uw huidige dieselmotor op de lange termijn de strijd gaat verliezen. Maar overstappen op een elektrische buitenboordmotor? Dat voelt misschien nog als een brug te ver. Dat is niet nodig. De elektrische buitenboordmotor heeft namelijk veel verrassende pluspunten.

De-verbrandingsmotor-heeft-een-grote-toekomst-als-duurzame-en-energie-efficiente-omzetter_2

Vaarwel diesel- en benzinemotor, welkom elektrische buitenboordmotor

Het is menseigen om iets wat we gewend zijn, niet graag los te willen laten. Uw diesel- of benzinemotor mag dan lawaaierig zijn, stinkende uitlaatgassen produceren en een impact hebben op het milieu, hij doet wel al jaar in, jaar uit zijn taak: uw boot aandrijven. En dat doet hij goed. Toch moeten we met z’n allen aan het idee gaan wennen dat het tijdperk van de diesel- en benzinemotor eindig is. Gelukkig hebben we een sterk en duurzaam alternatief klaar staan, de elektrische buitenboordmotor.

Elektrische buitenboordmotor kent veel voordelen

Het mooie is dat de elektrische buitenboordmotor niet zomaar een alternatief is, maar één die veel verrassende pluspunten heeft ten opzichte van de diesel- of benzinemotor. 

  1. Elektrische buitenboordmotor is milieuvriendelijk
    In eerste instantie is de elektrische buitenboordmotor natuurlijk ontworpen als milieuvriendelijk alternatief voor de diesel- en benzinemotor. De elektrische buitenboordmotor stoot geen schadelijke gassen uit. Daar vaart het milieu wel bij. Steeds meer gemeenten weren lawaaiige scheepvaart.

  2. Elektrische buitenboordmotor is voordeliger
    Een ander groot voordeel van de elektrische buitenboordmotor is in de portemonnee gelegen. De elektrische buitenboordmotor kent lage onderhoudskosten in vergelijking met de traditionele verbrandingsmotoren. Daarbij is de elektromotor een veel efficientere energieomzetter die daarenboven nog eens een goedkopere energiebron kent. In de toekomst zal elektriciteit enkel relatief goedkoper worden tegenover fossiele brandstoffen. Tot slot is de installatie van een ELCO inboard letterlijk plug and play - veel goedkoper dan de installatie van een diesel.

  3. Elektrische buitenboordmotor is stil, stankvrij en zonder trillingen
    Tot slot benoemen we een extra prettige bijkomstigheid van de elektrische buitenboordmotor. Hij is namelijk stil en stankvrij. Dit geeft niet alleen meer vaarplezier voor u en uw passagiers, maar zorgt ook voor een minimale verstoring van de natuur.
De-overgang-naar-100-procent-hernieuwbare-energie_3

Elektrische buitenboordmotor op maat 

Bij P&E Lowlands kiezen we voor de elektrische buitenboordmotor van het A-merk Elco. Deze kwaliteitsmotor is betrouwbaar, duurzaam en zeer onderhoudsvriendelijk. Er bestaan bovendien diverse modellen en aanpassingsmogelijkheden, zodat er altijd een ideale elektrische buitenboordmotor voor uw boot te vinden is. Heeft u een korte of lange schacht nodig? Hoe hard wilt u maximaal kunnen varen? Hoe vaak gaat u varen? Wilt u stuurbevestiging (remote) of stuurarm (tiller)? Planeert uw jacht? Bij P&E Lowlands nemen we al deze aspecten door, zodat we de perfecte elektrische buitenboordmotor voor u op maat kunnen samenstellen.

100% hernieuwbare energie 

P&E Lowlands adviseert u graag over de best passende elektrische buitenboordmotor voor u. En heeft u uw keuze gemaakt? Dan begeleiden we u vervolgens stap voor stap tijdens de overgang naar 100% hernieuwbare energie. Neem eens contact met ons op. We vertellen u er graag meer over.

Get in touch

This website uses cookies

We use cookies to improve your experience. Read more

Close