De varende drones!

11-09-2020

daniel-falcao-Pt27b3dRdVA-unsplash

Het grote voordeel aan elektrisch varen is dat het flexibel is op het vlak van brandstof.

Generatoren aan boord kunnen gewisseld worden naargelang de brandstof die men op dat ogenblik wenst te gebruiken. Het outsourcen van de elektriciteitsproductie aan boord in combinatie met de aankoop van brandstof kan zo los gemaakt worden van de core business, namelijk goederen duurzaam transporteren.

"Daar kan toch geen vrachtwagen meer tegenop?"

container P&E Lowlands

Containers met batterijen in havens worden vandaag reeds ingezet om groene stroom in op te slaan. In perioden van veel stroomproductie door waterkrachtcentrales, zullen deze containers aan een gunstig stroomtarief uitgeleend kunnen worden aan de stroomaf varende schepen. Aan wal worden deze zelfde containers toegepast voor netondersteuning bij een tijdelijk stroomtekort. Dat zelfde schip kan zijn stroomcontainer met batterijen verderop wisselen voor een terugreis stroomopwaarts op bijvoorbeeld CNG via een generator met een gasmotor.

Over enkele jaren zal er reeds meer aanbod aan waterstof zijn. Schepen die de verkeersellende verminderen en die zonder uitstoot zullen varen op windenergie opgeslagen in ‘water’, daar kan toch geen vrachtwagen meer tegenop?

Heeft u ideeën of vragen? Neem contact met ons op.

Share this article:

This website uses cookies

We use cookies to improve your experience. Read more

Close