ELCO ingezet tegen toenemende riviervervuiling

16-10-2020

emma-harper-j3CjZYckM88-unsplash

Om het toenemende probleem van vervuiling van rivieren aan te pakken gaat DEME, één van de grootste baggeraars in de wereld, binnenkort in opdracht van de Vlaamse Waterweg een plasticvanger op de Schelde installeren. De baggeraar zal onder de brug van Temse plastic verzamelen via een onbemand vaartuig dat is uitgerust met technologie om objecten te herkennen. “Aanvankelijk was voor dit soort projecten geen draagvlak”, zegt topman Luc Vandenbulcke van DEME in de krant, “maar sinds de jonge Nederlander Boyan Slat met The Ocean Cleanup wereldberoemd werd, is dat er wel”.

"Met behulp van artificial intelligence wordt drijvend afval gedetecteerd door slimme camera’s, die geïnstalleerd worden op de oude Temsebrug."

Temse Brug schelde

Slim detectiesysteem

De mobiele installatie bestaat uit een slim detectiesysteem, een werkboot die autonoom kan varen en een oplaadpunt. Met behulp van artificial intelligence wordt drijvend afval gedetecteerd door slimme camera’s, die geïnstalleerd worden op de oude Temsebrug. Een autonoom varende werkboot onderschept afval en duwt het naar een collectieponton. In het collectieponton wordt het afval verzameld, waarbij een kraan bediend door een operator met behulp van virtual reality- en 3D vision-technologie het afval overlaadt in een container. Omdat deze ecologische activiteit vraagt om een ecologische aandrijving werd voor 2 elektrische motoren van Elco gekozen.

elco groot en klein

ELCO

Sinds we ELCO in de EU lanceerden in 2018 was ons eerste doel om vooral de professionals te overtuigen. Net zoals TESLA ze dat voorgedaan heeft op onze wegen zet het Amerikaanse merk ELCO de markt van de elektrische marine aandrijvingen op zijn kop met robuuste outboards en een open platform voor ontwikkelaars. We willen met onze producten en “open” strategie iedereen de kans geven om onze producten toe te passen in een innovatieve marine business. In een landschap getekend door IoT, smart devices en mobiele APPS, biedt P&E Lowlands oplossingen. De toegepaste technologie is state of the art met afstandsbediening, CAN bus communicatie, enz. Toepassingen worden door P&E Lowlands – de EU invoerder uit Willemstad - in transparante samenwerking met de bedrijven op maat ontwikkeld. De plasticvanger van DEME is daarvan de perfecte illustratie!

Bekijk alle ELCO producten

Share this article:

This website uses cookies

We use cookies to improve your experience. Read more

Close