De interne verbrandingsmotor: van zwart schaap tot heilige koe

10-05-2018

De-interne-verbrandingsmotor-van-zwart-schaap-tot-heilige-koe_1

De afgelopen honderd jaar heeft de mens ongecontroleerd gebruik gemaakt van fossiele brandstoffen. Hiermee hebben wij onze planeet verwaarloosd en dat heeft nu een dieptepunt bereikt. Als we niets doen zullen we ten onder gaan. We moeten echter wel nauwkeuriger zijn met het aanwijzen van de schuldige. Naast fossiele brandstoffen wordt namelijk ook met de vinger gewezen naar de interne verbrandingsmotor. Bij P&E Lowlands vinden we dat onterecht.

Verbrandingsmotor met hernieuwbare energiebronnen

Wij hebben er zelf ooit voor gekozen de interne verbrandingsmotor te vullen met diesel of benzine. Dit vonden we namelijk de eenvoudigste oplossing. Rudolph Diesel, de uitvinder van de dieselmotor, liet de interne verbrandingsmotor in eerste instantie draaien op plantenolie aan het einde van de 19e eeuw. In de 20e eeuw is er later voor gekozen de verbrandingsmotor te voeden met fossiele brandstoffen.

De interne verbrandingsmotor is het summum van het duurzame menselijke vernuft.

Wat betekent dit voor mij?

Foto-yc-motor-blog

Duurzame productie

Door de interne verbrandingsmotor te laten draaien op fossiele brandstoffen is er een groot kwaad aangericht. In slechts honderd jaar heeft de mens de wereld hierdoor in grote problemen gebracht. Maar het is een dwaling om de verbrandingsmotor hiervan de schuld te geven. Bovendien is de verbrandingsmotor recyclebaar. IJzer kun je steeds opnieuw smeden. Dit maakt de productie van de verbrandingsmotor ook duurzaam. De interne verbrandingsmotor is dus het summum van het duurzame menselijke vernuft.

De Blauwe Economie

Bij P&E Lowlands baseren we onze werkwijze op de Blauwe Economie, ofwel de circulaire economie. Alles wordt hergebruikt. Zo zullen wij de verbrandingsmotor ook gaan hergebruiken door hem te vullen met hernieuwbare energiebronnen. Onze klanten hoeven hun verbrandingsmotoren dus niet af te voeren. Wij zullen hen begeleiden bij het aanpassen van hun aandrijving en de overgang naar hernieuwbare energiebronnen compleet faciliteren.

Wat betekent dit voor mij?

Share this article:

This website uses cookies

We use cookies to improve your experience. Read more

Close