Hoe ziet het stappenplan van P&E Lowlands eruit voor de scheepvaart?

12-12-2019

Hoe ziet het stappenplan van P&E Lowlands eruit voor de scheepvaart_ _1

Wilt u verantwoord ondernemen en inzetten op duurzaam produceren? Maar varen uw schepen nog op verbrandingsmotoren? Het is vrijwel niet mogelijk in één keer over te stappen op 100 procent hernieuwbare energiebronnen. Hier is tijd voor nodig en een juiste plan van aanpak. Adviseur duurzaamheid P&E Lowlands staat u graag terzijde tijdens deze overgang. Wij hebben hiervoor de kennis, kunde en machineonderdelen in huis. Aan de hand van een overzichtelijk, haalbaar stappenplan zullen we u begeleiden tijdens de transitie naar 100 procent hernieuwbare energie. 

Stappenplan energie transitie

Onze consultant duurzaamheid zal u ondersteunen bij het uitvoeren van het volgende stappenplan:

 1. Meer energie-efficiëntie

  Wij hebben een groot aanbod aan Elco elektrische marine motoren. Hiermee kunnen we uw pleziervaartuigen en kleine werkboten een stuk duurzamer maken. De stroom die de Elco motoren verbruiken zal op een gegeven moment steeds groener worden.
 2. Meer hernieuwbare energiebronnen

  a. Laad uw schip op met walstroom. In de toekomst zal dit eveneens geheel groene stroom zijn.
  b. Vaar tijdens het laden bij. Dit kunt u bijvoorbeeld doen met fotovoltaïsche cellen, een hydro generator of een windturbine.

  3. 100 procent hernieuwbare energiebronnen

  Voor stap 3 hoeft u vrij weinig te doen. Dit zal geleidelijk aan automatisch plaatsvinden. Dankzij de Elco motoren bent u goed voorbereid op deze transitie naar 100 procent hernieuwbare energiebronnen.

Heeft u vragen over de energietransitie?

Hoe ziet het stappenplan van P&E Lowlands eruit voor de scheepvaart__2

Verantwoord ondernemen met fotovoltaïsche cellen

Hoe ziet de toekomst eruit waarin verantwoord ondernemen en duurzaamheid centraal staan? In de buurt van grote havens zal er geen fossiele brandstof meer gebruikt worden om stroom op te wekken, maar waterstof. U zult ook uw eigen stroom op kunnen wekken tijdens het varen. Dankzij innovatieve fotovoltaïsche cellen zal dit een stuk efficiënter verlopen.

Fotovoltaïsche cellen hebben immers geen direct zonlicht nodig voor het produceren van stroom. De cellen kunnen uit iedere lichtbron stroom produceren. Heeft u een zeilboot? Dan kunnen deze cellen gelamineerd worden op een grootzeil die dit mogelijk maakt.

Consultant duurzaamheid

Wilt u meer weten over het stappenplan? Of over de energietransitie? Onze consultant duurzaamheid nodigt u graag uit voor een kop koffie op ons kantoor in Willemstad. Vlakbij de havens. Een toepasselijke plek om duurzame plannen te maken voor uw schepen.

Heeft u vragen over de energietransitie?

Share this article:

This website uses cookies

We use cookies to improve your experience. Read more

Close